Regenerácia je mimoriadne dôležitá pre účinnosť a životnosť zmäkčovača, ktorá ak sa vykonáva v predpísaných intervaloch zachováva schopnosť filtrovať prechádzajúcu vodu. Účinný zmäkčovač je zárukou kvalitnej kávy a predlžuje životnosť vášho espresso kávovaru.
Pred prvým použitím napojte zmäkčovač na prívod vody, naplňte ho vodou a nechajte obsah zmäkčovača pôsobiť aspoň 2 hodiny. Následne je potrebné zmäkčovať preplachovať (podobne ako pri regenerácii) po dobu aspoň 30 minút, kým z prístroja nevyteká číra voda.
Pracovný stav
|
G – Otočná rukoväť uzáveru
A – Prívod vody do systému
C – Ventil prívodu vody
E – Hadica na vytlakovanie
B – Vývod vody do kávovaru
D - Ventil výstupu vody
F – výtoková hadica regenerácie
|
Vypnite kávovar, otočte ventil prívodu ako aj výstupu vody C a D doprava čím odstránite tlak v zmäkčovači (pozor pred uzatvorením ventilu si pripravte nádobu na odtok vody), otvorte uzáver G nasypte potrebné množstvo kuchynskej soli (LT8 = 1 kg soli, LT12 = 1,5 kg soli), očistite uzáver od prípadných nečistôt a nádobu uzatvorte.
|
Odstránenie tlaku a príprava na regeneráciu
|
Regenerácia
|
Otvorte ventil prívodu vody C /otočiť späť doľava/ čím natlakujete nádobu a spustíte samotnú regeneráciu náplne, voda bude pomaly vytekať z regeneračnej hadice F do pripravenej odtokovej nádoby. Samotný proces trvá cca 45 min. Po uplynutí tejto doby sa presvedčte, že vytekajúca voda už neobsahuje soľ a môžete regeneráciu ukončiť otočením výstupného ventilu D späť doľava. Upozornenie: počas celej doby regenerácie (až do jej ukončenia) v žiadnom prípade nemanipulujte s výstupným ventilom vody D. Slaná voda môže poškodiť váš espresso kávovar.
Ak si osvojíte správne návyky pre údržbu vášho kávosvaru, mlynčeka a zmäkčovača ako aj správne postupy pri príprave espressa, uľahčíte si tým prácu a uspokojíte požiadavky aj toho najnáročnejšieho konzumenta....
|
|