Návod na regeneráciu zmäkčovača

 
 
 
+421 915 966 320  /  +421 902 121 815 pressicko@pressicko.sk
 
 
 
Úvod > Návody > Návod na regeneráciu zmäkčovača
 

Návod na regeneráciu zmäkčovača

Regenerácia je mimoriadne dôležitá pre účinnosť a životnosť zmäkčovača, ktorá ak sa vykonáva v predpísaných intervaloch zachováva schopnosť filtrovať prechádzajúcu vodu. Účinný zmäkčovač je zárukou kvalitnej kávy a predlžuje životnosť vášho espresso kávovaru.

 

Pracovný stav

G – Otočná rukoväť uzáveru

A – Prívod vody do systému

C – Ventil prívodu vody

E – Hadica na vytlakovanie

B – Vývod vody do kávovaru

D - Ventil výstupu vody

F – výtoková hadica regenerácie

 

Vypnite kávovar, otočte ventil prívodu ako aj výstupu vody C a D doprava čím odstránite tlak v zmäkčovači (pozor pred uzatvorením ventilu si pripravte nádobu na odtok vody), otvorte uzáver G nasypte potrebné množstvo kuchynskej soli (LT8 = 1 kg soli, LT12 = 1,5 kg soli), očistite uzáver od prípadných nečistôt a nádobu uzatvorte.

 

Odstránenie tlaku a príprava na regeneráciu

Regenerácia

Otvorte ventil prívodu vody C /otočiť späť doľava/ čím natlakujete nádobu a spustíte samotnú regeneráciu náplne, voda bude pomaly vytekať z regeneračnej hadice F do pripravenej odtokovej nádoby. Samotný proces trvá cca 45 min. Po uplynutí tejto doby sa presvedčte, že vytekajúca voda už neobsahuje soľ a môžete regeneráciu ukončiť otočením výstupného ventilu D späť doľava. Upozornenie: počas celej doby regenerácie (až do jej ukončenia) v žiadnom prípade nemanipulujte s výstupným ventilom vody D. Slaná voda môže poškodiť váš espresso kávovar.

Ak si osvojíte správne návyky pre údržbu vášho kávosvaru, mlynčeka a zmäkčovača ako aj správne postupy pri príprave espressa, uľahčíte si tým prácu a uspokojíte požiadavky aj toho najnáročnejšieho konzumenta....

 
 
 
odoberanie noviniek na e-mail:

Chcete byť informovaný o novinkách a akciách?
 

Zadajte Váš e-mail